Foredrag: Galskapens historie

Foredrag: Galskapens historie

Foredrag: Galskapens historie 1920 2560 Livelin Remme

Foredrag om “Galskapens historie” ved Eirik Kjønnøy, lektor i filosofi fra UIB .

Torsdag 25.august 2021 kl. 18.00 på Amalie Skrams hus, Domkirkegaten 4.

Galskapens historie er historien om galskapen i behandling av de “gale”. I opplysningstiden mente de lærde at alvorlig psykisk syke hadde valgt bort fornuften, og de ble derfor satt sammen med kriminelle i tukthus. Ifølge Foucault ligger den samme maktbruken til grunn for den moderne psykoanalysen, hvor pasienten må underlegge seg behandlerens autoritet og virkelighetsforståelse. 

Michel Foucault (1926 – 1984) regnes som en av forrige århundres mest innflytelsesrike filosofer. Han var inspirert av andre tenkere som Nietzsche og Marx, og er den mest kjente av de franske post-strukturalistene. Post-strukturalistene jobbet ut ifra et relasjonsitsisk perspektiv, noe vil si at sannhetene man tror på bestemmes av de relasjonene man inngår i. 

NB! Kun 40 plasser. Ønsker du å reservere plass? Ring Amalie Skrams hus på 55 31 10 30 eller send en epost til post@amalieskramshus.no  Arrangementet er gratis.

Arrangør: Amalie Skrams hus og Kunst, kultur og psykisk helse.

 

 

 

 

Eirik Kolstad Kjønnøy (1987) er lektor i filosofi fra UiB, hvor han skrev masteroppgaven “Hvorfor begjærer man sin egen undertrykkelse.” Han er tilknyttet gruppen for Senmodernitet og subjektivering og har holdt flere innlegg i Radikal studiesirkel.     

 

Last ned plakat med informasjon om flere foredrag og arrangement i lenken under.

Plakat_foredrag_arrangementer_kkph_høst21 med korrektur

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler