Bak åpne Dører

Aktivitetssenteret 31B

En retrospektiv utstilling i samarbeid med Kunsthall Oslo

Om utstillingen

«Aktivitetssenteret 31B» ble startet i 1980 og var det første aktivitetssenteret i sitt slag i Norge. Hovedmålsettingen er og har alltid vært å fokusere på det friske i mennesket og å inspirere til aktivitet, kunstnerisk kreativitet og utfoldelse.

Pr. i dag tilbys veiledning/undervisning i grafikk (koldnålsradering), maleri, søm/tekstil, foto og musikk. Det vektlegger kvalitet i kurs og tilbud, og alle instruktører er utøvende kunstnere med solid kompetanse innen sitt felt. Galleri 31B er et populært visningssted for kunst laget på «31B» Hvert år utgis en kalender med raderinger, samtidig som et større utvalg av årets grafikk vises i Galleri 31B. 31B  reiser også på turer og utflukter til utstillinger og ulike kulturelle arrangementer i Oslo og omegn. Husets samlingssted er kafeen, hvor det hver dag blir servert sunn, varm lunsj til en rimelig penge. «31B» driver i tillegg sykkelverksted og rammeverksted.

Et sentralt prinsipp ved driften er brukermedvirkning. Det ukentlige Husmøtet er øverste interne organ og spiller en viktig rolle når det gjelder stedets innhold og form. Møtet bestemmer aktiviteter stedet skal tilby, hvor turer og utflukter skal gå, hvilke husregler som skal gjelde, etc.

Kunst, kultur og psykisk helse i Kulturetaten Bergen kommune er stolt over å vise eksempler fra arbeider produsert ved 31B.  

Aktivitetssenteret 31B fylte 40 år i 2020.  I den forbindelse ønsket vi å lage en retrospektiv utstilling, og kontaktet Kunsthall Oslo og spurte om de ville samarbeide om den.  Det ville de, og kuraterte en utstilling med ca. 150 verk.  Den het «Bak åpne dører». En katalog med samme tittel er på trappene.

Kunstnerisk utfoldelse har vært kjernen i 31B sin virksomhet siden starten.  Vi har et stort arkiv av grafikk (koldnålsraderinger) fra 1995 og frem til i dag.  Vi har også kjøpt inn en del verk  fra de som har hatt utstilling i vårt galleri – Galleri 31B.  Når man plusser på en god del gjenglemte bilder, er vår samling av ganske stor.  Det ble en flott utstilling på Kunsthallen, som burde nådd mange.  Dessverre ble «Bak åpne dører» til BAK STENGTE DØRER da pandemien gjorde at Kunsthall Oslo ikke fikk lov til å åpne for publikum.  31B og alle involverte utstillere med venner og bekjente fikk heldigvis tilgang til utstillingen.  Kunstkritiker Lars Elton var også innom og skrev noen ord om den på Facebook-siden sin. En virtuell vandring i utstillingen er fremdeles mulig å se på nettsiden til Kunsthall Oslo.  Uansett, vi er veldig glade for at KKPH vil vise et utdrag fra utstillingen på sitt Nettgalleri.

Les mer om historien til Aktivitetssenteret 31B via lenken under.

INTRODUKSJON_OM_KUNST_PÅ_31B

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler