Ekspresjonistiske Fortellinger

Rodrigo Conception Melches

Utvalg av bilder (maleri/tegning)

Om utstillingen

Om utstillingen:

Første utstilling i 2019 viser et utvalg av bilder (maleri/tegning) av Rodrigo Concepcion Melches.

Rodrigo’s latinamerikanske bakgrunn danner grunnlaget for de fleste av hans bildemotiver. Med en fortellende stemme formidler han minner fra egen oppvekst i Mexico, iblandet drømmer og fantasier om kulturen han kommer fra. Han omtaler selv sine bilder som «ekspresjonistiske fortellinger».

Sterke farger er et kjennetegn for Rodrigo, og gjennom en rik bruk av fargetoner ønsker han å skape harmonier og kontraster. Fargene er aldri tilfeldige, og har referanser til en indiansk symbolverden der fargene representerer ulike egenskaper og krefter i naturen. I hans bildeunivers blandes tradisjoner med egne personlige erfaringer, gjennomført med frie og røffe penselstrøk og tegninger. Elementene og figurene i de malte bildene flyter omkring i et slags drømme – og tankelandskap, men har på samme tid likhetspunkt til et folkloristisk uttrykk: som en stofftrykk eller vev som løser opp sine strenge bildeelementer. I andre bildeuttrykk kombinerer han sorte tusjtegninger med transparente toner av akvarell, og det oppstår her et veldig dynamisk og effektfullt uttrykk, som i scener fra en tegneserie.

Om utstiller:

Rodrigo er født i Mexico i 1964, men har bodd i Norge i mer enn 30 år. Han er bosatt i Oslo, der han arbeider med maleri og er tilknyttet Galleri 31b.

Rodrigo presenterer seg selv bl.a. slik:
«Jeg begynte å tegne med fingrene på moder jord (cocha mamba).  Min mamma var indianer fra Olmeca-folk, og min far var mestis.  Min oldefar var kunstmaler med apache-rødt blod.

Jeg bruker både olje, akryl og akvarell-farger samt kina-tusj i mine tegninger.

Jeg elsker å lage mine indianske motiver…»

Rodrigo kaller bildene sine «barn», og det å male er hans store lidenskap i livet. Han har malt og tegnet siden han som barn i Mexico laget tegninger i sanden, og ble tidlig oppmuntret til å utvikle sitt kunstneriske talent. Han har hatt utstillinger jevnlig siden han avsluttet videregående skole i Oslo med linjefag tegning/form/farge. Gjennom 90 – tallet har han utdannelse fra bl.a. Accademia di Bella Arti i Torino/Italia og kurser i tegning og treskjæring fra Mexico.

Les CV

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler