Hilsen fra byråden

Hilsen fra byråden – Velkommen til lansering

Tidsskriftet Kraftverk nr. 61 og nettutstillingen Tur retur av Pål Akerø

Foto: Paul Johannessen

Det fysiske lanseringsarrangementet måtte avlyses i vår på grunn av smittevernhensyn. Jeg var invitert til den fysiske lanseringen, men nå blir det i stedet denne skriftlige hilsenen.

Som byråd for kultur, mangfold og likestilling brenner jeg for en by som er god både for mennesker og miljø. En by der mer tid og penger går med til å skape og oppleve kunst og kultur, og mindre til ressurskrevende materielt forbruk. Et blomstrende kulturliv er essensielt for å knytte folk sammen på tvers av ulik bakgrunn. Bergen bys kunst- og kulturmangfold skal komme alle til gode.

Universell utforming er ikke bare å bygge ned fysiske barrierer, men handler også om å legge til rette for sosial inkludering og å unngå sosial utestenging. Alle, uavhengig av utgangspunkt, skal ha mulighet til å delta aktivt i kulturlivet.

Kunst, kultur og psykisk helse har nær 100 enkeltoppdrag i regi av profesjonelle kunstnere, musikere og forfattere årlig. Det handler om at deltakerne blir tatt på alvor ut ifra sine interesser – som enhver som ønsker å delta på kurs eller i en aktivitet. Det å skape kan være en kilde til stille refleksjon, erindring og gjenkjennelse. Til sammen kan dette gi ny innsikt og forståelse av tiden vi lever i.

I dag er vi stolte av å lansere tidsskriftet Kraftverk nr. 61. 28 tekster – dikt, noveller og prosa – fra 19 skrivere, også denne gang med debutanter. Vi er også stolte av å presentere utstillingen Tur – retur – en retrospektiv utstilling av Pål Akerø.

Produktene ligger her på nettsiden tilgjengelige for hele verden. Nyt tekster, nyt bilder. Ta vare på deg selv og de rundt deg.

Om samfunnet er litt nærmere normalen til høsten, sees vi kanskje på lanseringen av tidsskriftet Kraftverk nr. 62 torsdag 19. november på Litteraturhuset. Jeg gleder meg!

Katrine Nødtvedt
byråd for kultur, mangfold og likestilling

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler