Søknadsfrist mandag 2. oktober 2023 kl. 23.00

Den kulturelle lykkepillen (DKL) tilbyr kulturprogram på kommunale aktivitetshus innen psykisk helse i Bergen kommune.

Vi søker profesjonelle utøvere innen alle kunstarter/kategorier for ulike oppdrag i 2024. 

(mer…)

Verdensdagen for psykisk helse har som mål å spre kunnskap og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse.

Årets kampanjetema er: Vi trenger å høre til, lag plass

(mer…)

Oppstart: Onsdag 20. september 2023. Med forbehold om nok påmeldte. Varighet seks uker. Kursavgift: Kr. 1200,-. 6 plasser. 
 

(mer…)

Tankerom: Tegne- og malekurs med kunstneren Torild Stray.
Oppstart: Tirsdag 10. oktober, 4 ganger over 4 uker. Seks plasser.
Kursavgift: Kr. 800,- + materialkostnader.
Kurssted: Isotop fellesatelier https://isotopfellesatelier.no/

(mer…)

Tankerom: Er du glad i å arbeide med keramikk? Vi tilbyr nytt kurs for de med tidligere erfaring. Oppstart torsdag 7. september. Kursholder er Ruth Moen. Ulriken bydelssenter.

(mer…)

Tankerom: Introduksjonskurs med keramiker Ruth Moen.
Oppstart: Onsdag 6. september 2023 kl. 10.00. NB! Med forbehold om nok påmeldte.

(mer…)

Nå kan den nye utgaven leses her!

(mer…)

Velkommen til lansering av tidsskriftet Kraftverk nr. 67 torsdag 8. juni kl. 19.00
Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5. 

Det blir visning av nettutgaven, opplesninger ved skrivere, innlegg om det å skrive og musikalsk innslag. Arrangementet blir også strømmet, og kan følges fra din egen stue.

Torsdag 8. juni
Klokka 19 – 2030
Rom Olav H Hauge (2.etg)
Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5

(mer…)

Inspirert? Skrivelysten? No får du endelig sjansen til å utfordre deg på nytt. Vi planlegger lansering av neste utgivelse, Kraftverk 68, trykt utgave, torsdag 30. november. 

(mer…)

Tankerom: Tegne- og malekurs med kunstneren LisBeth J. Sjøvoll.
Oppstart: Onsdag 26. april, 6 ganger over 6 uker. Fem plasser.
Kursavgift: Kr. 600,- + materialkostnader.
Kurssted: Kunstnerverksteder cs55.

(mer…)

Tankerom: Introduksjonskurs med keramiker Ruth Moen.
Oppstart: Torsdag 27. april 2023 kl. 10.00. NB! Med forbehold om nok påmeldte.

(mer…)

Nytt år, nye muligheter? Skrivelysten? No får du sjansen til å skrive mer.
Kanskje noe om inkludering? Frist for innsendelse mandag 20. februar.

(mer…)

Oppstart: Onsdag 1. februar 2023. Med forbehold om nok påmeldte. Varighet seks uker. Kursavgift: Kr. 1400,-. 6 plasser. 
 

(mer…)

Torsdag 17. November ble tidsskriftet Kraftverk 66 lansert Litteraturhuset i Bergen. Denne utgaven ble feiret med et rikt program med musikk, forelesninger og en tale av byrådet for kultur, frivillighet og inkludering.

Forfatter Frode Grytten var på plass da tidsskriftet Kraftverk 66 ble lansert på Litteraturhuset. Kraftverk er en dikt- og prosasamling som kommer ut to ganger i året, med en unik nettutgave og en unik papirutgave. Tidsskriftet gir en stemme til uetablerte skrivere som er eller har vært psykisk syke, og som ønsker å uttrykke seg i et skjønnlitterært språk. 

Kulturbyråden holdt tale

Lanseringen på torsdag startet med en fin komposisjon for bass av Ole Marius Sandberg, etterfulgt av en tale av byråd Eduardo Hans Andersen. Gjesteredaktør Sindre Ekrheim holdt et rørende innlegg om rommet Kraftverk tar i vårt samfunn, med sitatet:  

“Tidsskriftet Kraftverk finst på mange nivå. Nivået eg snakkar om, er tidsskriftet som moglegheit. Som moglegheit har tidsskriftet betydning også for alle dei som ikkje skriv, for alle moglege skrivarar, også dei som ikkje er representerte som skrivarar i tidsskriftet. Og sjølv om moglegheita aldri blir realisert av ein potensiell skrivar, vil Kraftverks betydning finnast for denne skrivaren. Sånn sett er tidsskriftet Kraftverkeit bilete på samfunn. Eit godt samfunn held seg med rom det ikkje heilt veit betydninga av, anna enn at rommet fremjar eit mennesket som skapande og fritt og markerer ein plass me gjerne vil vere.”

Mariann Dalen Husveg var kveldens konferansier.

Mariann Dalen Husveg var kveldens konferansier.

Frode Grytten snakket om det å skrive

En del av Kraftverk 66 sine skrivere leste opp sine dikt; Gunhild Hofstad, Vidar Kolås, Helene Larsen og Bjørn Ove Høyland, og forfatter Frode Grytten holdte foredraget ‘Om det å skrive’. Sandberg avsluttet programmet med musikk på bass. Kvelden presentertes av redaksjonsmedlem Mariann Dalen Husveg.

Kraftverk 66 er til salgs i Boksalongen, Norli Strandgaten og gjennom Tekstallmenningen.  

Redaksjonen i Kraftverk består av redaktør Fanny Holmin, Henning Bergsvåg, Mariann Dalen Husveg, Torfinn Langelid, Randi Magnussen og Gunnar Staalesen.  

Les mer om Kraftverk her. 

Les om og bestill Kraftverk 66 her.

Last ned tekstene til Sindre Ekrheim og byråd Eduard Hans Andersen her:

Velkommen til lansering av tidsskriftet Kraftverk nr. 66 torsdag 17. november kl. 19.00 i Auditoriet på Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5

(mer…)

Kunst, kultur og psykisk helse har bygget opp et stort nettverk gjennom årene. For å holde kommunikasjonen vår tydelig, skal vi snart ta i bruk et mailingsprogram for å sende ut informasjon om kurs, arrangement, nyheter fra samarbeidspartnere og annet.

(mer…)

Flyer kraftverk lansering nov 2022

Er du nysgjerrig på å arbeide med keramikk? Ekstra introduksjonskurs med keramiker Ruth Moen starter etter høstferien! Oppstart: Tirsdag 18. oktober 2022 kl. 10.00, med forbehold om nok påmeldte.

(mer…)

Fyll Dagene Bergen er en årlig recovery og aktivitetsmesse. En møteplass for mennesker med utfordringer innen psykisk helse og rus, for pårørende og andre interesserte – og de tilbud som finnes til denne målgruppen.

Årets messe avholdes 12.september i Grieghallen fra 12-16

(mer…)

Skrivekurs via Zoom, oppstart 21. september. Kursholder: Sindre Ekreim

Kurset passer best for de som har en del skriveerfaring.
(mer…)

Søknadsfrist mandag 3. oktober 2022 kl. 23.00

Den kulturelle lykkepillen tilbyr kulturprogram på aktivitetshus innen psykisk helse.

Vi søker profesjonelle utøvere innen alle kunstarter/kategorier for ulike oppdrag i 2023. 

(mer…)

Er du nysgjerrig på å arbeide med keramikk? Introduksjonskurs med keramiker Ruth Moen starter onsdag 7. september på Ulriken bydelssenter. 

(mer…)

Er du glad i å arbeide med keramikk? Vi tilbyr nytt kurs for de med tidligere erfaring. Oppstart torsdag 1. september. Kursholder er Ruth Moen. Ulriken bydelssenter.

(mer…)

Da vår faste redaktør er opptatt med andre oppgaver i en periode, er vi glad for å kunne informere om at forfatter Sindre Ekrheim har sagt ja til å være gjesteredaktør for tidsskriftet Kraftverk nr. 66.

Han har nå mottatt alt innsendt materiale og er godt i gang med sine vurderinger.
Neste redaksjonsmøte er torsdag 18. august. Alle skrivere får svar når redaksjonsarbeidet er avsluttet, enten teksten antas eller ikke. Vær oppmerksom på at det kan ta tid, noen ganger flere uker etter redaksjonsmøtet hvis det er stort arbeidspress i redaksjonen.

Redaksjonen har ikke kapasitet til å gi tilbakemelding på alle tekster like grundig, men gjør et utvalg basert på litterære kvaliteter og skjønn.  I den endelige utgivelsen blir tekstene gitt et formspråk ved designer.

Sindre Ekrheim (født 3. Juli 1967) er en norsk forfatter fra Stavanger. Han debuterte i 2010 med diktsamlingen Sjøen hugsar ingen barndom og fulgte opp med samlingene Ho kjem fram i regnet i 2013 og Rangsøles i 2017. Ekrheim bor i Bergen. Han har vært bokanmelder i Bergens Tidende og er for tiden fast lyrikkanmelder i Dag og Tid. Han driver også poesikritikkbloggen humbaba.no og er redaktør for det digitale poesikritikktidsskriftet Krabben.

Kribler det i skrivelysten? Ble du inspirert av å lese alle de flotte tekstene i Kraftverk 65? No får du sjansen til å skrive mer. Vi planlegger nemlig lansering av neste utgivelse, Kraftverk 66, trykt utgave, torsdag 17. november. 

Vi ønsker oss tekster som på et eller annet vis berører temaet VENDEPUNKT.  Du kan sende inn dikt, prosa, korte novelletekster. Du kan også skrive om det du vil. Det er ikke et krav om at du må skrive omkring tema VENDEPUNKT, vi setter sammen en antologi komponert ut ifra de tekstene vi mottar. Frist for innsendelse er mandag 18. juli.

Hvordan sende inn tekster? Les mer her.

Redaksjonen vil ha møte etter fellesferien, i slutten av august. Det tar ca. fire uker etter møtet før alle skrivere har fått tilbakemelding. Så begynner prosessen med utforming av tidsskriftet, og vi inviterer til lansering torsdag 17. november, sett gjerne av datoen allerede nå.

 

Gikk du glipp av lanseringen torsdag kveld?

Ikke fortvil! Her kan du se opptak av arrangementet fram til 30. juni.

Mye flott program! Takk til alle involverte, og til Litteraturhuset.

(mer…)

Nå kan den nye utgaven leses her!

(mer…)

Mulig streik fra tirsdag 24. mai vil også påvirke drift av Kunst, kultur og psykisk helse. Les mer på Bergen kommune sine sider HER

(mer…)

Torsdag 2. juni lanseres nettutgaven Kraftverk 65. Vel møtt på Litteraturhuset i Bergen klokka 19.00. Visning av utgaven, opplesninger, innlegg ved Audun Pedersen og musikalske innslag ved Benedicte Maurseth. Arrangementet blir også strømmet, og kan følges fra din egen stue. Velkommen!

(mer…)

Kurset startet TIRSDAG 15. mars kl. 10.00. Kursholder Ruth Moen. Kursavgift kr. 1200,-. Leire kr. 150,- pr. sekk kommer i tillegg. Kurset arrangeres på Ulriken bydelssenter, Landåsveien 31. Påmeldingsfrist søndag 20. mars kl. 23.00. (mer…)

Kraftverk 65 nettutgave blir utgitt i mai. Vi blir glade for å motta tekster til vurdering i redaksjonen! Frist for innsendelse er mandag 24. januar 2022.

(mer…)

Tankerom: Tegne- og malekurs med kunstneren LisBeth J. Sjøvoll starter opp 16. februar. Kurset går over 6 uker, og har plass til 5 deltakere. Kursavgift: Kr. 1200,- + materialkostnader. Kurssted: Kunstnerverksteder cs55. Påmeldingsfrist er 8. februar.

(mer…)

Skrivekurs via Zoom, oppstart 23. februar. Skrivekurs på Nordnes bydelshus, oppstart 20. april.
Kursholder begge kurs: Sindre Ekreim

(mer…)

Kurs i keramikk for de som har noe erfaring, for eksempel gjennom tidligere års nybegynnerkurs, starter 3. februar og går over 8 uker. 6 plasser. Kursavgift kr. 1400,-
+ leire kr. 150,- pr. sekk. Sted: Ulrikens bydelssenter. Påmeldingsfrist er 31. januar.

(mer…)

2. Februar starter vi opp kurs i keramikk for nybegynnere. Kurset varer i 8 uker og krever ingen forkunnskaper. 6 plasser. Sted: Ulriken Bydelssenter. Kursavgift kr. 1200,- pluss leire kr. 150,- pr. sekk. Påmeldingsfrist: 31. Januar. KURSET ER DESSVERRE FULLT.

(mer…)

Foredrag ved Magnus Takvam om Marie Takvams forfatterskap, samtale mellom forfatter Olaug Nilssen og  skriver i tidsskriftet Kraftverk, Helene Larsen. I tillegg kan du se foredrag om Amalie Skrams før og nå, ved tidligere kreativ leder Jorunn Ohnstad og nåværende
kreativ leder Eli Veim. Se filmene fra VERDENSDAGEN under her.

(mer…)

Kunst, kultur og psykisk helse er glad for å kunne presentere grafiske trykk produsert av utøvere ved Amalie Skrams Hus. Samlet gir de grafiske bladene variasjon, men fellestrekk som mennesket og natur trer også frem og gir avtrykk til ettertanke. 

(mer…)

Nydelige Kraftverk 64 er til salgs hos Norli bokhandel i Strandgaten i Bergen.

Du kan også bestille den HER via våre nettsider.

Utgaven har tekster fra 21 skrivere, og inneholder essay av forfatter Hilde K. Kvalvaag.

Her kan du lese mer om tidsskriftet Kraftverk 64.

Lanseringsarrangementet torsdag 25. november klokka 18.00 på Amalie Skrams hus er dessverre avlyst på grunn av Covid-19.

(mer…)

Foredrag om “Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón, bedre kjent som Frida Kahlo” ved Renate Rivedal, kunstformidler og kunstkritiker. Torsdag 11. november kl. 18.00 på Amalie Skrams hus, Domkirkegaten 4.

(mer…)

Foredrag ved Magnus Takvam om Marie Takvams forfatterskap, samtale mellom forfatter Olaug Nilssen og  skriver i tidsskriftet Kraftverk, Helene Larsen. I tillegg kan du se foredrag om Amalie Skrams før og nå, ved tidligere kreativ leder Jorunn Ohnstad og nåværende
kreativ leder Eli Veim. NB! Filmene er kun tilgjengelige til 28. oktober.

(mer…)

KKPH nettgalleri har gleden av å vise utstillingen «Amalie Skrams hus presenterer» med arbeider fra Amalie Skrams hus. “Amalie” har rukket å fylle 20 år i 2021 og huset kan vise til en rik og mangfoldig historie med fokus på skapende uttrykk.

(mer…)

Skrivekurs via Zoom med forfatter Sindre Ekrheim.

Kurset passer best for de som har en del skriveerfaring. Enkel instruksjon for bruk av zoom sendes deltakerne på epost i forkant. 

(mer…)

KKPH nettgalleri har gleden av å presentere deler av utstillingen “Bak åpne dører” av Aktivitetssenteret 31B og Kunsthall Oslo. Utstillingen er en retrospektiv utstilling, kuratert av Kunsthall Oslo i samarbeid med aktivitetssenteret. 

(mer…)

Verdensdagen for psykisk helse har som mål å spre kunnskap og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse. Vi markerer dagen på Amalie Skrams hus torsdag 7. oktober. Klokka 13.00 -16.00. Gratis arrangement. Forhåndsregistrering med påmelding HER.

(mer…)

Foredrag: “Outsider art med Herleik Kristiansen som eksempel” ved Gunnar Danbolt,
Professor i kunsthistorie ved UIB.

Torsdag 16. september kl. 18.00 på Amalie Skrams hus, Domkirkegaten 4.

(mer…)

Oppstart onsdag 15. september. 6 uker. Kurset passer best for de som har en del skriveerfaring. Sted: Nordnes bydelshus. Påmeldingsfrist: 9. september, men det er førstemann til mølla og kun 6 plasser! Pris: Kr. 1200,-. Kursholder Sindre Ekrheim

(mer…)

Foredrag om “Galskapens historie” ved Eirik Kjønnøy, lektor i filosofi fra UIB .

Torsdag 25.august 2021 kl. 18.00 på Amalie Skrams hus, Domkirkegaten 4.

(mer…)

EKSTRA KURS I KERAMIKK med keramiker Ruth Moen. 1 ledig plass grunnet sykdom.
Kurset startet TIRSDAG 28. september kl. 10.00. 

Påmeldingsfrist mandag 4. oktober kl. 15.00. 

(mer…)

Tegnekurs med billedkunstner Oda Valle. Kurset starter onsdag 25. august og går ukentlig over 3 uker. Kursavgift kr. 500,- + materialutgiver. 7 plasser.

Påmeldingsfrist: 20. august.

(mer…)

Kurs i japansk vannmaling med billedkunstner Aurora Solberg.
Kurset starter tirsdag 14. september og går over 4 uker. Kursavgift kr. 600,- + materialutgiver.
6 plasser. Påmeldingsfrist: 10. september.

(mer…)

Malekurs med billedkunstner LisBeth J. Sjøvoll. Kurset starter 20. oktober og går over 8 uker.  Kursavgift: Kr. 1200,- + materialkostnader.

Påmeldingsfrist 15. oktober. 

(mer…)

Kraftverk 64 blir en trykt utgave som vi gir ut i november. Får du skrivelyst i sommervarmen? Blir du inspirert av å lese alle de flotte tekstene i nettutgaven vi akkurat har lansert? Vi blir glade for å motta tekster til vurdering i redaksjonen! Frist for innsendelse er torsdag 1. juli.

(mer…)

Kraftverk 63 ble lansert 3. juni. Dette er en nettutgave som alle kan lese her, god fornøyelse! Utgaven har tekster av 19 skrivere, samt et essay av forfatter Kathrine Nedrejord.

(mer…)

Torsdag 3. juni klokka 19.00 lanseres nettutgaven Kraftverk 63 på Litteraturhuset i Bergen. Arrangementet blir også strømmet.  HER KAN DU SE SENDINGEN FRAM TIL 17. JUNI.  

(mer…)

På grunn av stor interesse tilbyr vi et til skrivekurs på Zoom denne våren. Kursholder Sindre Ekrheim, videomøter og ukentlige skriveøvinger. Oppstart onsdag 19. mai. Kurset passer for de som har skriveerfaring tidligere.

(mer…)

Er du nysgjerrig på å arbeide med keramikk? Introduksjonskurs med Ruth Moen starter onsdag 26. mai på Ulriken bydelssenter. KURSET ER DESSVERRE FULLT.

(mer…)

Er du glad i å arbeide med keramikk? Vi tilbyr nytt kurs for de med tidligere erfaring med oppstart torsdag 27. mai. Kursholder er Ruth Moen. Ulriken bydelssenter.

(mer…)

Er drømmekurset fullt? Du kan registrere deg uforpliktende på venteliste for kurs vi ordinært tilbyr, slik som skrivekurs, tegne/malekurs og kurs i keramikk. Du kan også sende oss forslag om nye kurs.

(mer…)

Vil du lære japansk vannmaling? Kuset starter tirsdag 11. mai ved Bergenhus og Årstad kulturkontor (Gamle Kunsthøyskolen i Strømgaten). Billedkunstner Aurora Solberg leder kursrekken. 

(mer…)

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler