Logo Bergen kommune

Om utstillingen
I utstillingen «Kaleidoskop» viser vi grafikk og maleri av Grete Kjerulf Thrap.

Utstillingens tittel refererer til maleriene som alle bærer med seg en sterk formidling av lys.

I maleriene fanger hun lyset, og gjengir det som i en kontinuerlig bevegelse. Det er som å se farger og lys gjennom et kaleidoskop, – en farge- og lysflom det er vanskelig å ikke bli berørt av, eller å kjenne seg igjen i. Enten en ser for seg solfylte høstdager i en løvskog, en sommerdag i en blomstrende park, en glasskuppel som speiler fargene i omgivelsene eller et glassmaleri i et storslått kirkerom.

Alle disse assosiasjonene, og sikkert mer til, kan man få ved bare å se på Gretes malerier.

Hun arbeider også med tegning, og i de grafiske trykkene kommer hennes tegnede linjer til sin rett gjennom koldnålens riss i platen. Ansikt – som formidler et umiddelbart og direkte uttrykk. I sin enkelhet fanger de inn personen, og utstråler kraft og sårbarhet på samme tid. De grafiske trykkene er delvis håndkolorerte med tynne strøk av akvarell, – noe som gir dem en større varme og varhet i kontrast til koldnålens intensitet.

 

Om utstiller
Grete bor og arbeider i Oslo, og har gjennom mange år vært tilknyttet Aktivitetssenteret 31 B. Hun har arbeidet med maleri i mer enn 20 år, og har en allsidig utdannelse med bl.a. tre ulike årsenheter innen husflid, kunst- og håndverk og tegning samt ett år på Akademiet i Firenze. Av arbeidserfaring har hun arbeidet 30 år på Husfliden.

Grete sier selv at hun anvender fargen til «å se lyset» og gjennom sitt maleriske uttrykk er hun opptatt av forholdet mellom det lyse og det mørke, og derigjennom å skape en helhet i bildene. Hun henter sin inspirasjon fra sine omgivelser, både fra naturen og det hun ser rundt seg.

 

Interesserte bes ta kontakt med utstiller via Aktivitetssenteret 31 B på epost: 31B@:bgo.oslo.kommune.no