Ka e Bergen for deg?

Ka e Bergen for deg?

Ka e Bergen for deg? 1280 720 fanny

Innsendingsfrist tekster Kraftverk 62 er mandag 20 juli. 

Ka e Bergen for deg? 

Bli med å skrive dikt, prosa og noveller og gjennom det feire Bergen by 950 år.

Den kommende utgaven av tidsskriftet Kraftverk, blir en papirutgave som slippes i november. Året 2020 er spesielt for Bergen by, vi feirer 950 års jubileum. Jubileet søker å være inkluderende og tilgjengelig for hele byens befolkning. På grunn av den spesielle situasjonen med koronaviruspandemien, krever det en ny kreativitet å kunne feire jubileet med alle begrensninger det legger på muligheter for sammenkomster og folkefester.

Kraftverk 62 vil delta i feiringen av 950-årsjubileet, og vil invitere alle skrivende til å bidra med tekster. En av verdiene som har fokus under feiringen, er identitet. Hva innebærer byen sin identitet for våre skrivere? 

Les her om hvordan sende inn tekster.

Vi ønsker oss skjønnlitterære tekster som direkte eller indirekte tematiserer Bergen, folket, stedene, smauene, det som skjer mellom folkene, været og brosteinen, vågen og fjellene. Det som kunne skjedd hvor som helst, men også i Bergen, og det som aldri kunne ha skjedd noen andre steder enn i denne snart tusen år gamle byen. Stemningene og kontrastene, det historiske og det som ennå ikke har funnet sted. Luktene, lydene, lys og skygger, byen og naturkreftene, menneskene i mellom og innimellom ensomhetene.

Ka e Bergen for deg, du skrivende der ute? Enten du sitter midt i byen, eller langt borte? Enten du skriver utifra her og nå, dette krevende året 2020, eller med utgangspunkt i tidligere år og opplevelser, eller en tenkt framtid?

Du som skriver avgjør selv hvor nær Bergen tekstene ligger i tematikk. Det betyr at Bergen ikke en gang trenger å være nevnt i teksten, man står veldig fritt. Men dette blir altså en del av Bergen by sin 950 års-feiring gjennom vår utgave. Vi ønsker oss dikt, prosa og korte novelletekster som før.

FRISTEN FOR Å SENDE INN TEKSTER ER MANDAG 20 JULI

Hvordan sende inn tekster?

Redaksjon og redaktør vil arbeide med tekstene til utgaven sensommeren og tidlig høst.
Alle skrivere som sender inn tekster får svar om resultatet innen midten av oktober.
Lanseringsarrangementet blir torsdag den 19. november, i samarbeid med Litteraturhuset i Bergen. Hvilken form arrangementet får, vites ikke nå, men lansering blir det!

Redaksjonen ser fram til arbeidet med den trykte utgaven og til å motta tekster fra dere. I redaksjonen: Henning Bergsvåg, Mariann Dalen Husveg, Randi Magnussen, Torfinn Langelid og Gunnar Staalesen. Redaktør: Fanny Holmin. Ansvarlig redaktør: Livelin Remme.

Her kan du lese den siste nettutgaven, Kraftverk 61

Her kan du bestille tidligere papirutgaver

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler