Logo Bergen kommune

Aktuelt

Kurs i grafikk

Har du lyst på en innføring i høytrykksteknikker, som trykk fra linoleums- og treplater? Arbeide med ditt eget motiv fra tegning til trykkplate, til trykking på papir med grafikkpresse?

Elisabeth Rydland Nilssen er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) i perioden 1990 -96, med hovedfag i grafikk. Hun bor og arbeider i Bergen, og har de siste 10 år hatt sitt atelier i Gamle Bergen. Her inviterer hun kursdeltakerne inn hver mandag i 8 uker til kurs i grafikk.

Kurset gir en innføring i høytrykksteknikker, som her er trykk fra linoleums- og treplater. Det er lagt opp til å passe for nybegynnere, men kan også passe for dem som har litt erfaring. Vi tar steg for steg for oss prosessen fra å overføre en tegning til trykkplaten, frem til trykking av opplag. I starten av kurset arbeider vi med det sort/hvite uttrykket, deretter i et utvalg av farger. Vi trykker med grafikkpresse, men teknikken er godt egnet til håndtrykk med tanke på videre anvendelse av det du lærer dersom du ikke har tilgang på presse. Vi vil primært arbeide med mindre format (innenfor A4). Kurset gir også et innblikk i hvordan tidligere og nåværende kunstnere anvender teknikken, som en inspirasjon og for å utdype forståelsen av mulighetene teknikken byr på.

Mer informasjon og påmelding til kurset her.

 

Nyhetsarkiv