Lansering av tidsskriftet Kraftverk 66

Lansering av tidsskriftet Kraftverk 66

Lansering av tidsskriftet Kraftverk 66 2560 2560 Livelin Remme

Velkommen til lansering av tidsskriftet Kraftverk nr. 66 torsdag 17. november kl. 19.00 i Auditoriet på Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5

Programmet blir strømmet så alle kan følge det fra sin egen datamaskin eller smarttelefon.

Her kan du lese om, og bestille Kraftverk 66 papirutgave.

PROGRAM

Åpning ved byråd for kultur, frivillighet og inkludering Eduardo Hans Andersen

Presentasjon av tidsskriftet Kraftverk 66, ved redaksjonsmedlem Mariann Dalen Husveg

Innlegg ved gjesteredaktør Sindre Ekrheim

Opplesning ved skriverne:
Gunhild Hofstad, Vidar Kolås, Helene Larsen og Bjørn Ove Høyland

Om det å skrive, ved forfatter Frode Grytten

Musikalske innslag ved bassist Ole Marius Sandberg

Arrangementet strømmes, er gratis og åpent for alle

Mariann Dalen Husveg (f. 1966) er utdannet Cand. mag. og lærer fra Universitet i Bergen, og var med på litteratursatsingen i Kunst, kultur og psykisk helse fra 2001 til 2004. Hun arbeidet blant annet med redaksjonen i Kraftverk, utviklet skrivegrupper, hadde litteraturkaféer på ARKBeyer, samt hospiterte hos Forlaget Gallo i Danmark der hun lærte om forlagsdrift. Etter en pause begynte hun på nytt som redaksjonsmedlem i Kraftverk i 2007. Foto privat.

Sindre Ekrheim (f. 1967) er en norsk forfatter fra Stavanger. Han debuterte i 2010 med diktsamlingen Sjøen hugsar ingen barndom og fulgte opp med samlingene Ho kjem fram i regnet i 2013 og Rangsøles i 2017. Ekrheim bor i Bergen. Han har vært bokanmelder i Bergens Tidende og er for tiden fast lyrikkanmelder i Dag og Tid. Han driver også poesikritikkbloggen humbaba.no og er redaktør for det digitale poesikritikktidsskriftet Krabben.

Ole Marius Sandberg

 

Ole Marius Sandberg (f. 1975) er en bassist og komponist opprinnelig fra Storvik i Gildeskål og som nå er bosatt i Bergen. Han har hatt sitt virke som profesjonell musiker i inn- og utland siden han ble uteksaminert fra Jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim i 1999.

Frode Grytten

 

Frode Grytten (f. 1960) har skrive bøker i dei fleste sjangrar og har nådd eit stort publikum. Han har mellom anna vunne Brageprisen, Rivertonprisen og Nynorsk litteraturpris, og bøkene hans er omsette til 15 språk.

Priya Bains (f. 1995) er ikke til stede på arrangementet, men har skrevet essay i Kraftverk 66.  Hun er poet og tidsskriftredaktør, utdannet fra Skrivekunstakademiet i Hordaland og Forfatterskolen i København. Hun debuterte i 2021 med Med restene av mine hender og ble, i september 2022, tildelt Olav H. Hauge-stipendet for denne diktsamlingen under åpningen av Poesifestivalen i Ulvik. Haugestipendet går til en norsk lyriker, sanger eller tekstforfatter under 40 år som har vist et særlig poetisk talent.

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler