Lansering av tidsskriftet Kraftverk 68

Lansering av tidsskriftet Kraftverk 68

Lansering av tidsskriftet Kraftverk 68 2560 2560 Livelin Remme

Velkommen til lansering av tidsskriftet Kraftverk nr. 68 torsdag 30. november kl. 19.00 i Olav H. Hauge på Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5.

Programmet blir strømmet HER så alle kan følge det fra sin egen datamaskin eller smarttelefon.

PROGRAM

Åpning ved leder i utvalg for finans, kultur og næring Rune Bakervik.

Presentasjon av tidsskriftet Kraftverk 68, ved redaksjonsmedlem Mariann Dalen Husveg

Opplesning ved skrivere i utgaven: Elisabeth Marie Lohne-Antonsen, Gunhild Hofstad, Linda Opskar og Vidar Kolås

Foredrag ved litteraturviter og forfatter Grethe Fatima Syéd

Musikalske innslag ved musiker Elida Høgalmen

Tidsskriftet Kraftverk 68 er en trykt utgave som blir til salgs under arrangementet

Gratis inngang og god stemning!

 

Programleiar og redaksjonsmedlem:
Mariann Dalen Husveg (f. 1966) er utdannet Cand. mag. og lærer fra Universitet i Bergen, og var med på litteratursatsingen i Kunst, kultur og psykisk helse fra 2001 til 2004. Hun arbeidet blant annet med redaksjonen i Kraftverk, utviklet skrivegrupper, hadde litteraturkaféer på ARKBeyer, samt hospiterte hos Forlaget Gallo i Danmark der hun lærte om forlagsdrift. Etter en pause begynte hun på nytt som redaksjonsmedlem i Kraftverk i 2007. Bilde: Mariann Dalen Husveg (Foto: Privat.)

 

Indiepop singer-songwriter Elida Høgalmen lager lekne vokalmelodier som akkompagneres av trommemaskin og retro synther. Hennes debut-EP «Past» kom i 2018. Den ble beskrevet som en atmosfærisk og melankolsk EP.  Bergens Tidende gav platen terningkast 6, og kalte den «en av årets fineste utgivelser». Singelen «Modern Love» fra 2020 høstet terningkast 6 i VG og ble omtalt som «en praktfull, drivende sak» av en vokalist det er et «helt unikt drag over». 
Høsten 2023 slippes Høgalmens første fullengder album. De to første singlene «Crocodile Dundeal» og «You Sleezy Thing» viser at det musikalske uttrykket har utviklet seg et stykke bort fra melankolien, mot et lysere sted med mer rytme og driv. Trommemaskin, spennende vokalmelodier og småspydige tekster preger platen. Med en skarp tunge og sarkasme som virkemiddel, er irritasjon en følelse som gjennomsyrer det tekstlige universet. (Foto Maiken Larsen.)

Grethe Fatima Syéd er litteraturviter, forfatter og oversetter. Hun tok doktorgraden på Olav Duuns tekster i 2012 og kom ut med boken “Olav Duun. Kunsten, døden og kjærlighetens dikter” i 2015. Hun har særlig vært opptatt av tema som etikk, livssyn, verdenssyn og menneskesyn, og har også skrevet om selvmord som litterært motiv. I 2019 kom “En sommer med Nedreaas”, og i 2020 den skjønnlitterære “Eventyr for voksne”. Syéd har også vært medforfatter på selvbiografien til bergensrockeren Hans Petter (HP) Gundersen og skrevet debattboken “Hva snakker vi om når vi snakker om abort” (2021, sammen med Kjersti Sandvik). I år kom et utvalg av essay og artikler i bokform, med tittelen “Du kan ikke lage en potet”. Syéd har holdt en rekke foredrag og deltatt i og ledet bokbad land og strand rundt. Hun har holdt skrivekurs og hatt verv bl.a. i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og i Bragepris-juryen. Hun har oversatt bortimot 20 bøker, seinest Jean Rhys| “God morgon, midnatt” (kommer ila 2023). Syéd lever og ånder for litteratur. Arbeider for tiden som 1.amanuensis i norsk ved Høgskulen på Vestlandet. (Foto Pål Hoff.)

Essayet i Kraftverk 68 er ved forfatter Synne Sun Løes. (f.1975). Løes debuterte med brevromanen “Yoko er alene” i 1999. Hun fikk Brageprisen for ungdomsromanen ” Å spise blomster til frokost” i 2002. Løes har skrevet flere romaner for både voksne og ungdom. Siste utgivelse er essaysamlingen: “Ingen kan spytte på et smilende ansikt” (2023). Hun er utdannet psykiatrisk sykepleier og arbeider som samtale- og gruppeterapeut i Oslo. Fra 1998-2005 bodde hun i Bergen og jobbet da i akuttpsykiatrien. (Foto Helge Dyrholm.) 

 

Redaktør for Kraftverk 68 kan denne gongen dessverre ikkje kome til lanseringsarrangementet.
Fanny Holmin har sidan 2007 vore redaktør for tidsskriftet Kraftverk i Bergen kommune, med enkelte avbrekk. Redaktørstillinga er ei delstilling. Ho har bakgrunn som poet og scenekunstnar. Ho debuterte med diktsamlinga Song for to stemmer og ein lukka munn på Aschehoug forlag (1997). Ho arbeidde i mange år i Bergen med eigne sceneproduksjonar og i samarbeid med musikarar, videokunstnarar og dansarar. No er ho busett i Eiksund. Ho har tidvis vore tilsett ved Avdeling for kulturfag ved Høgskulen i Volda. Etter å ha fullført master i Meistring og myndiggjering, arbeider ho i Volda kommune, avdeling bu og habilitering. (Humberset Foto.)

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler