Lansering Kraftverk 59 og nettutstillingen LUFTBALLONGER

Lansering Kraftverk 59 og nettutstillingen LUFTBALLONGER

Lansering Kraftverk 59 og nettutstillingen LUFTBALLONGER 448 644 fanny

Dobbel lansering! Tidsskriftet Kraftverk nr. 59 og nettutstillingen LUFTBALLONGER.

Torsdag 9. mai klokka 19.00 i Urom, Bergen Offentlige bibliotek.

Det blir digital presentasjon, opplesninger og musikalsk innslag. Velkommen!

Kraftverk 59 nettutgave
Nettutstillingen LUFTBALLONGER
Lansering torsdag 9. mai
Klokka 19.00
Sted: Urom, Bergen bibliotek

Program:

Kurator Elisabeth Rydland Nilssen presenterer KKPH Nettgalleri og vår nye nettutstilling:

LUFTBALLONGER – med objekter av Christoffer Sundt

Presentasjon av tidsskriftet Kraftverk 59 ved redaktør Fanny Holmin

Opplesning ved skrivere i tidsskriftet

Musikalsk innslag ved Bodil Lunde Rørtveit

Velkommen!

Gratis inngang

 

Artist Bodil Lunde Rørtveit. Foto: Jørn Lavoll

Bodil Lunde Rørtveit er sanger og komponist. Sjangermessig ligger musikken hennes i aksen mellom kunstpop, jazz, verdensmusikk og folkemusikk. Hun har en omfangsrik stemme med stort uttrykksregister. Som sanger ønsker Bodil å berøre publikum, og at de skal oppleve et unikt øyeblikk av fellesskap og tilstedeværelse. De siste årene har hun initiert og ledet flere konseptuelle musikkprosjekter: Plastkonsertforestillingen Sustain i 2017, barnekonserten Augneblinksmusikk i 2018, korverket HAV med tekster av Nordahl Grieg i 2014 og konseptet Munch Remastered (danseforestilling og konseptalbum 2013, inspirert av Edvard Munch sine bilder).

LUFTBALLONGER – en utstilling med arbeider av Christoffer Sundt:

Christoffer Sundt er 38 år og kommer fra Bergen. Kreativiteten hans kommer til utrykk i 3 ulike kunstformer, og i ulike format. Han begynte å male og å komponere i 16 årsalderen og de siste 6-7 årene har han bygget tredimensjonale objekter. Materialene har vært alt fra metall og skruer til papir og plast. De siste årene har elektronisk musikk og bygging av de svevende objektene «LUFTBALLONGER» vært i fokus.

Luftballong av Christoffer Sundt. Foto: Elisabeth Rydland Nilssen

KKPH Nettgalleri:

Vår nye kurator Elisabeth Rydland Nilssen er billedkunstner, med utdannelse fra tidligere SHKD i dag KMD/UiB) i perioden 1990 -96. Hun bor og arbeider i Bergen, og har de siste 14 år hatt sitt atelier i Gamle Bergen Museum. I sin kunstneriske praksis har hun arbeidet med ulike uttrykk; – grafikk – maleri – objekt og «Artist Books». Hun har ved flere anledninger holdt kurs og workshops i bokbinding for KKPH, – både i forbindelse med Mini-Tankerom og Den Kulturelle Lykkepillen.

Essayist Kraftverk 59:

Hver utgave av tidsskriftet inneholder, i tillegg til tekstene fra våre skrivere, et essay skrevet av en etablert forfatter. I utgave 59 har forfatter Ingvar Nistad skrevet essayet. Nistad vokste opp i Fjaler i Sunnfjord. Han debuterte med diktsamlingen Eg les denne steinen, i 2000. Hans siste bok, Under Säfstaholmen, kom ut på Samlaget i 2018. Han arbeider ved Fusa videregående skole.

 

Plakat om lanseringen til utskrift:   plakat_kv59