Lansering Kraftverk 60

Lansering Kraftverk 60

Lansering Kraftverk 60 472 340 fanny

Tidsskriftet KRAFTVERK nummer 60 er en trykt utgave der vi feirer hele 60 utgaver av tidsskriftet siden oppstarten i 2002.

Lanseringsarrangementet blir i den nydelige salen med den gamle scenen på Amalie Skrams hus i Domkirkegaten 4, Bergen.

Torsdag 5. desember klokka 1800.

Program:

Åpning ved forfatter Gunnar Staalesen, redaksjonsmedlem

Presentasjon av tidsskriftet KRAFTVERK 60, ved redaktør Fanny Holmin

Opplesning ved skrivere

Premiere på forestillingen KRAFTVERK – FRA TEKST TIL SCENE

Musikalske innslag ved sanger Berit Opheim

Enkel servering
Salg av tidsskrift

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en heidundrandes aften!

Nb! Arrangementet er i andre etasje. Det er dessverre ikke heis i bygget, da innstallasjon av denne er forsinket.


Artist Berit Opheim

Berit Opheim, Fotograf Per Finne

Berit Opheim er ein av våre mest akta folkesongarar. Den musikalske allsidigheita hennar har vunne mange lyttarskarar på tvers av sjangrane, og ho leikar seg stadig i krysningsfelta mellom dei. Opheim byrja karriera på slutten av 1980-talet, og er kjend for si konsentrerte formidling, sceniske ro og djupvarme røyst. Vi ser fram til musikalske innslag under lanseringa.

 

 

Forfatter Gunnar Staalesen

Gunnar Staalesen, Foto Helge Skodvin

Gunnar Staalesen debuterte i 1969 med romanen Uskyldstider. Han har senere skrevet en rekke kriminalromaner, med handlingen lagt til Bergen. Staalesen har dessuten skrevet noveller, skuespill, sakprosa og bøker for barn og ungdom. Bøkene hans er oversatt til 20 språk. Varg Veums far har sittet i Kraftverk-redaksjonen siden begynnelsen i 2001. Vi har gleden av å la han åpne jubileumet for utgaven Kraftverk 60.

 

 

Forestilling Kraftverk – Fra tekst til scene

Dramaturg Morten Kjerstad. Foto privat.

I anledning feiringen av tidsskriftet Kraftverk nr. 60 har noen skrivere i Kraftverk arbeidet med dramatisering av tekster. Vi inviterte dramaturg Morten Kjerstad ved Den Nationale Scene i Bergen til samarbeid, og han har ledet utviklingen av Kraftverk – Fra tekst til scene. Kjerstad valgte ut flere stemmer fra tidligere utgaver som han ønsket å arbeide videre med. Deltakerne i prosjektet har blitt utfordret til å skrive nye tekster for scene. Flere av deltakerne vil også delta i den sceniske framførelsen.

Essayist Bente Riise

Bente Riise, Foto Samlaget.

Kvar utgåve av Kraftverk inneheld eit essay av ein ekstern forfattar / skribent. I kraftverk 60 kan du lese essayet Tid. Skrift. av Bente Riise. Ho er utdanna journalist og har jobba i NRK, Dagbladet, Dagens Næringsliv m.m. Ho var med på å bygge opp bladet Psykisk helse, der ho var redaktør i ti år. Sidan har ho vore redaktør i tidsskriftet Syn og Segn, sakprosaredaktør i Samlaget og arbeider no som generalsekretær i Norsk tidsskriftforening.

 

 

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler