Lansering Kraftverk 63

Lansering Kraftverk 63

Lansering Kraftverk 63 1920 1080 fanny

Torsdag 3. juni klokka 19.00 lanseres nettutgaven Kraftverk 63 på Litteraturhuset i Bergen. Arrangementet blir også strømmet.  HER KAN DU SE SENDINGEN FRAM TIL 17. JUNI.  

Torsdag 3. juni
Klokka 19.00 – 20.30
Auditoriet
Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5
Arrangementet blir også strømmet via Litteraturhuset sin You Tube-kanal.

STRØMMING AV ARRANGEMENTET:
LENKE TIL  LITTERATURHUSET SIN YOUTUBE-KANAL
.

(Lanseringsarrangementet blir liggende på YouTube i 14 dager,
for den som ikke hadde anledning til å se livesendingen.)

PROGRAM

Presentasjon og visning av nettutgaven Kraftverk 63
Opplesning ved skrivere
Foredrag om forfatter Tove Jansson ved formidler Renate Rivedal
Musikalske innslag ved Doriansgrave 

Arrangementet er gratis
Velkommen til lansering på Litteraturhuset – eller via skjerm i egen stue!

FOREDRAG OM TOVE JANSSON

I dette foredraget presenterer Renate Rivedal  mennesket Jansson, forfattaren som henvendte seg til vaksne og til born, og ikkje minst kunstnaren og illustratøren Tove Jansson. (1914—2001) Ho er mest kjend for sine bøker om Mummitrollet. Men Jansson var meir enn Mummiverda, ho teikna politiske karikaturar mot nazismen, ho utførte altertavle og freske i rådhuset i Helsinki. I 2020 kom spelefilmen Tove om hennar liv.

Renate Rivedal
Foto: Kristin Hauge Klemsdal

Renate Rivedal har ein master i kunsthistorie frå UIB, der ho skreiv om Sophus Tromholt (1851-1896), nordlysforskar og pioner innafor fotografi av den samiske befolkninga i åra 1882-1883. Ho har lang erfaring som formidlar ved ulike kunstinstitusjonar, og har eit brennande engasjement for kunst – og kulturformidling. I dag arbeider ho som rådgjevar ved Kulturetaten i Bergen kommune, med eige foretak Kunstforedrag.no, og som kunstkritikar i Bergens Tidende.

 

 

 

 

Doriansgrave

Doriansgrave er en progressiv HipHop-artist. Musikken hans er kuratert rundt bevisste rapper designet for å få kontakt med lytteren. Han er også en konseptuell kunstner og kulturkurator. Noen av hans kreasjoner inkluderer Slam Poetry Bergen, MeetingOfTheMinds og SneakerStorm. Alt hans kunstneriske virke har det grunnleggende trekket å bringe mennesker sammen, ved å fokusere på konsepter som ofte blir neglisjert av mainstream.

 

 

 

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler