Ny utgave av Kraftverk

Ny utgave av Kraftverk

Ny utgave av Kraftverk 1744 1044 Marjolein Roozen

Torsdag 17. November ble tidsskriftet Kraftverk 66 lansert Litteraturhuset i Bergen. Denne utgaven ble feiret med et rikt program med musikk, forelesninger og en tale av byrådet for kultur, frivillighet og inkludering.

Forfatter Frode Grytten var på plass da tidsskriftet Kraftverk 66 ble lansert på Litteraturhuset. Kraftverk er en dikt- og prosasamling som kommer ut to ganger i året, med en unik nettutgave og en unik papirutgave. Tidsskriftet gir en stemme til uetablerte skrivere som er eller har vært psykisk syke, og som ønsker å uttrykke seg i et skjønnlitterært språk. 

Kulturbyråden holdt tale

Lanseringen på torsdag startet med en fin komposisjon for bass av Ole Marius Sandberg, etterfulgt av en tale av byråd Eduardo Hans Andersen. Gjesteredaktør Sindre Ekrheim holdt et rørende innlegg om rommet Kraftverk tar i vårt samfunn, med sitatet:  

“Tidsskriftet Kraftverk finst på mange nivå. Nivået eg snakkar om, er tidsskriftet som moglegheit. Som moglegheit har tidsskriftet betydning også for alle dei som ikkje skriv, for alle moglege skrivarar, også dei som ikkje er representerte som skrivarar i tidsskriftet. Og sjølv om moglegheita aldri blir realisert av ein potensiell skrivar, vil Kraftverks betydning finnast for denne skrivaren. Sånn sett er tidsskriftet Kraftverkeit bilete på samfunn. Eit godt samfunn held seg med rom det ikkje heilt veit betydninga av, anna enn at rommet fremjar eit mennesket som skapande og fritt og markerer ein plass me gjerne vil vere.”

Mariann Dalen Husveg var kveldens konferansier.

Mariann Dalen Husveg var kveldens konferansier.

Frode Grytten snakket om det å skrive

En del av Kraftverk 66 sine skrivere leste opp sine dikt; Gunhild Hofstad, Vidar Kolås, Helene Larsen og Bjørn Ove Høyland, og forfatter Frode Grytten holdte foredraget ‘Om det å skrive’. Sandberg avsluttet programmet med musikk på bass. Kvelden presentertes av redaksjonsmedlem Mariann Dalen Husveg.

Kraftverk 66 er til salgs i Boksalongen, Norli Strandgaten og gjennom Tekstallmenningen.  

Redaksjonen i Kraftverk består av redaktør Fanny Holmin, Henning Bergsvåg, Mariann Dalen Husveg, Torfinn Langelid, Randi Magnussen og Gunnar Staalesen.  

Les mer om Kraftverk her. 

Les om og bestill Kraftverk 66 her.

Last ned tekstene til Sindre Ekrheim og byråd Eduard Hans Andersen her:

Personvern innstillinger

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler