I KKPH nettgalleri kan du se den nye utstillingen av Gunhild Hofstad, “Fri som fuglen”.
Her har Hofstad har latt seg inspirere av fem kjente kunstverk. Resultatene hennes er materialisert i mange ulike innfallsvinkler og teknikker.
Om prosjektet sier hun:
I dette kunstprosjektet, som ble gjennomført våren 2015, ønsket jeg å jobbe med utgangspunkt i modernismen. Jeg valgte meg fem nyere, norske kunstverk som inspirasjonskilde, og ønsket å stå helt fri i forhold til hvordan jeg kunne la meg inspirere av og arbeide videre med disse kunstverkene. For eksempel ville jeg være helt fri med hensyn til teknikker. Derfor tittelen «Fri som fuglen». Dessuten betyr «fri som fuglen» noe helt spesielt for meg, da jeg store deler av livet mitt har befunnet meg i ulike mentale fangenskap – usynlige lenker som jeg endelig er fri fra. Jeg har brukt teknikkene applikasjon, etsning, (foto)collage og installasjon. Kanskje en uvanlig kombinasjon i en utstilling, men hvorfor ikke?
De fem kunstverkene hun har tatt utgangspunkt i, er følgende:
Storfuglen letter (1959), av Jakob Weidemann (1923-2001)
Hidden secrets (2007-08) av Ida Lorentzen (1951-)
Sort sol (1966) av Gunnar S. Gundersen (1921-1983)
Dokka danser (årstall ukjent) av Hans Gerhard Sørensen (1923-1999)
Blod i gresset (1967) av Hannah Ryggen (1896-1970)
Gunhild Hofstad (35) har seks års språkstudier bak seg ved UiB og University of Iceland, og er nå i gang med ny utdannelse innen kunst og håndverk. Hun har arbeidserfaring som bl.a. avisbud, journalist, støttekontakt, valgfunksjonær, museumsvert og assistent i skole, barnehage og eldreomsorg. Siden 2008 har hun deltatt på Tankeromkurs i foto, illustrasjon, grafikk, stofftrykk mm. Hun er også kursholder i Bergen kommune, har holdt flere foredrag for KKPH, og er antatt med tekst og foto i de fleste utgivelsene av tidsskriftet Kraftverk og billedkatalogen Kraftverk siden KKPH startet i 2002. I 2007 ga hun ut bok på eget forlag om sine opplevelser i møte med psykisk helsevern.