Logo Bergen kommune

Aktuelt

Skrivekurs med Rolf Enger

Foto: Arne Halvorsen

Hvordan gjøre om tanker, idéer, drømmer, bilder, opplevelser til litteratur, som kanskje siden kan deles med andre?

Onsdag 24.februar starter et nytt skrivekurs på Nordnes bydelshus, ledet av forfatter Rolf Enger.

Kurset vil foregå over 10 uker, og det er plass til 8 deltagere.

Påmelding til kurset finner du her.

 

Kurset er et generelt skjønnlitterært skrivekurs, der studentene skriver fortellinger og/eller dikt og får respons på tekstene sine, både i hele gruppen og individuelt.

Det kreves ingen skriveerfaring, kurset er både for nybegynnere og de som har skrevet en del. Det handler om å få fram de personlige erfaringene, finne sin egen stemme og ikke minst oppleve skrive- og skaperglede.

Studentene får skriveoppgaver og individuell oppfølging, og kanskje blir en utfordret og forhåpentligvis inspirert til å skrive mer og bedre.

Studentene lærer om skriveprosess fra skisse til mer eller mindre ferdig tekst. Prosess, teknikker, tips og “tricks”. Litt litteraturteori kan også være nyttig når det kan belyse og klargjøre en tekst.

Rolf Enger (f.1960) har skrevet 7 prosabøker og gjendiktet poesi. Han har jobbet som kritiker i Bergens Tidende en årrekke og blant annet vært redaktør for tidsskriftet Kraftverk. Han har ledet en rekke skrivekurs på alle nivåer, vært skrivelærer på Åsane Folkehøgskole i 4 år og er for tiden undervisningsleder på Skrivekunstakademiet.

Nyhetsarkiv