Kunst, kultur og psykisk helse, i samarbeid med Amalie Skrams hus, inviterer til workshop i samspill 12.- 14. oktober 2018. Øvingssted: Fana Kulturhus på Nesttun. Workshopen avsluttes med konsert på Sardinen, USF Verftet onsdag 17. oktober 2018 kl. 20:00.
Workshop i samspill er en helg der deltakere og instruktører møtes for å spille/synge musikk sammen. Målet er å utforme et felles repertoar med sanger til felleskonserten på Sardinen. Vi fordeler deltakerne på flere samspillgrupper som øver inn 2 – 3 sanger hver. Øvingene ledes av erfarne instruktører. Det legges vekt på sosial hygge med felles måltid og treff mellom øvingsøktene. I år blir øvingene på Fana Kulturhus. Det ligger på Nesttun, like ved bybanestopp.
Fredag 12.oktober kl.16.30 møtes deltakere og instruktører, deltagerne deler inn i samspillgrupper og hver gruppe får sin instruktør. Ta gjerne med forslag til sanger (egne komposisjoner/ tekster eller coversanger) som du ønsker å jobbe med. Du kan også ta med tekster, noter og innspillinger som kan presenteres for instruktører og de andre deltakerne. Det vil hele tiden være instruktører til stede under øvingene.
Søndag kveld er det generalprøve. Her prøver vi ut konsertprogrammet til konserten vi skal ha 17. oktober på Sardinen, USF Verftet (Adresse: Georgernes Verft 12).
Både band og enkeltutøvere kan melde seg på. Noe instrumental eller vokalferdigheter forutsettes.
En viktig målsetting er å skape spennende relasjoner mellom musikere, samt å inkludere nye deltakere i samspill. Påmeldte band må derfor være innstilt på at nye bandsammensetninger dannes basert på de deltakere som er påmeldt. Både workshopen og konsert er rusfrie arrangement.
Les deltakeravtalen https://kkph.no/cms/musikk-scene-film/#content6717 før påmelding.
For å få til et godt samarbeid er vi avhengig av at alle deltagerne stiller på hele workshopen og konserten.
Workshopen er gratis. Vær tidlig ute med påmelding, det er begrenset plass, foreløpig kun 15 plasser! Førstemann til mølla-prinsippet gjelder!
Spørsmål? Kontakt Livelin Remme på e-post: livelin.remme@bergen.kommune.no
Program workshop 12.- 14. oktober 2018:
Fredag 12. oktober
16.30 Oppmøte Fana Kulturhus, Nesttun sentrum. Bybanestopp like ved.
18.00 – 20.00 Øving
Lørdag 13. oktober
12.00 – 14.30 Øving
15.00 – 15.30 Middag
16.00 – 18.00 Øving
Søndag 14. oktober
12.00 – 14.30 Øving
15.00 – 15.30 Middag
16.00 – 18.00 Generalprøve
Onsdag 17. oktober
17.30 – 19.30 Lydprøver på Sardinen, USF Verftet
20.00 Konsert, Sardinen, USF Verftet
Instruktørene:
Koordinator Per Hansmark PH er oppvokst på Follese i Askøy kommune. Han har bakgrunn som låtskriver, produsent og utøvende musiker. Hans hovedinstrument er piano, samt andre tangentinstrumenter. Til daglig har han ansvar for musikk-kafeer og musikkrelaterte aktiviteter i flere bydeler i psykiatrihelsetjenesten i Bergen kommune. Per har vært med på workshop og de påfølgende konsertene helt fra starten av.
Instruktør Marion Rodgers Løseth Marion Rodgers Løseth er utdannet sanger, musiker og musikkpedagog. Hun jobber som frilans sanger og musiker, og har bygget opp og underviser ved Sangsenteret i Bergen. Hun har også utdannelse i kulturledelse og er daglig leder i Folkeakademiet Hordaland. Marion har lang fartstid som både musiker og sanger, og har medvirket i ulike band og prosjekter både i inn og utland. Musikken hennes er små historier pakket inn i elegante melodier krydret med jazz. Instruktør i workshop fra høsten 2015.
Instruktør Ketil Fersum Produsent, gitarist, multi-instrumentalist med lang fartstid som musiker og musikkinstruktør. Er også utdannet innen musikkterapi og har jobbet i 9 år som tilrettelegger av musikkaktivitet på Amalie Skrams Hus. Ketil har vært instruktør ved workshop i musikk samspill siden oppstarten.
Instruktør Eyolf Nysæther Eyolf er utdannet musiker og lektor i musikkpedagogikk. Han jobber som frilansmusiker innen flere sjangre som session- og studiomusiker, og underviser i samspill, instrument og musikkteori for Bergen kommune, deriblant kulturskolen. Til daglig jobber han som prosjektkoordinator ved Enhet for kulturformidling og deltakelse. Han har i tillegg utdannelse innen økonomi, ledelse og ingeniørfag. Eyolf har lang fartstid som musiker. Han har medvirket i ulike band og prosjekter og har turnert i inn og utland. For øyeblikket er han i studio med eget prosjekt innen funk/soul/jazz. Eyolf har også skrevet vitenskapelige artikler og drevet akademisk forskning innen musikkpedagogikk. Foto: Birgit Kårbø
Silje Louise Spurkeland har lang erfaring med musikkopplæring. Hun har 5 års utdannelse fra Musikkonservatoriet i Agder, avdeling for rytmisk musikk, og har jobbet som lærer, veileder, sensor og instruktør ved ulike undervisningsinstutisjoner siden 2003. I årene 2007-2009 jobbet hun for Fredskorpset som musikklærer ved Bagamoyo College of Arts i Tanzania, en erfaring hun daglig drar nytte av i møte med mennesker og musikk. Ved siden av å undervise har hun vært aktiv som utøvende vokalist i ulike band og hun har jobbet som korist for flere store artister i inn- og utland, både live og i studio. I 2012 ga Silje Louise ut et soloalbum, “SHINE”, som ble godt mottatt av både pressen og publikum. Hennes engasjement for medmennesker og samfunnet kommer tydelig frem i musikken og tekstene. SIlje bor for tiden i Nordhordland og har vært ansatt som lærer på Manger Folkehøgskule siden 2011.
Foto: Trude Brun Wilhelmsen
Arrangør: Bergen kommune – Enhet for kulturformidling og deltakelse – Kunst, kultur og psykisk helse www.kkph.no i samarbeid med Amalie Skrams hus www.amalieskramshus.no